Routers, switches en firewalls, deskundig beheerd

Het beheer van routers, switches en firewalls is een vak apart. Om uw servers veilig en beschikbaar te houden is diepgaande kennis van netwerkprotocollen vereist. Onze netwerkengineers hebben ruime ervaring met het beheer van routers, switches en firewalls in een omgeving die aan de hoogste standaarden moet voldoen: die van een internet service provider voor zakelijke gebruikers van het internet.

BIT levert en beheert dedicated routers, switches en firewalls voor uw apparatuur in onze datacenters. Misschien schaft u deze apparatuur liever zelf aan of kijkt u via een read-only account op de routers, switches of firewalls graag mee met onze beheerders? BIT maakt daar geen probleem van en denkt graag met u mee welke oplossing het beste voldoet voor uw situatie.

Routers

Naast de eigen core-routers die door onze netwerkspecialisten worden beheerd, beheren wij op verzoek ook routers van klanten. Onze engineers putten uit bergen aan ervaring met Juniper- en Cisco-routers. Het leveren en beheren van routers voor onze klanten is daarvan een logisch vervolg.

Voor de configuratie van dynamische routeringsprotocollen en redundante setups draaien wij onze hand niet om. Configuraties van door BIT beheerde routers worden meermaals per dag geback-upt en de verschillende versies worden beheerd. Een vorige configuratie terugzetten of een configuratie op een vervangende router plaatsen is daardoor minutenwerk.

Switches

BIT gebruikt Cisco-switches voor de levering van internetverbindingen in de datacenters. Bij voorkeur leveren en beheren wij dan ook Cisco-switches voor setups van klanten. Voor platformen met de hoogste eisen aan beschikbaarheid heeft BIT ruime ervaring met redundante setups die bijvoorbeeld gebruik maken van het Rapid Spanning Tree Protocol. Uitval van de ene switch wordt daarbij opgevangen door de andere switch.

Port security is een van de standaard veiligheidsmaatregelen op door BIT beheerde switches. De switches worden zo geconfigureerd dat ze aan uw beveiligingseisen voldoen. De configuraties op deze switches worden meerdere malen per dag geback-upt en we bewaren meerdere versies. Als een defecte switch vervangen moet worden, hoeft alleen de back-up van de configuratie geplaatst te worden. Dit leidt tot minimale downtime voor uw platform als er onverhoopt eens iets uitvalt.

Firewalls

Voor de bescherming van de data van uw klanten en uzelf is de inzet van firewalls onmisbaar. De netwerkbeheerders van BIT hebben hands-on ervaring met diverse firewalls, waaronder apparatuur van Cisco, Juniper, Checkpoint en Fortinet. Daarnaast hebben de medewerkers van BIT grote kennis van firewalls op operating systems zoals Netfilter.

Welke firewalloplossing voor uw situatie het meest geschikt is, is afhankelijk van de gewenste functionaliteit. Koppelingen met accountbeheersoftware zoals Active Directory, de gewenste mate en vorm van logging en reporting, de gevraagde functionaliteit op verschillende lagen van het OSI-model: het zijn allemaal overwegingen die in deze beslissing worden meegenomen.


Deel deze pagina op
BIT organiseert Veilig Internet Bootcamp

BIT organiseert Veilig Internet Bootcamp

   Op woensdag 10 mei organiseert BIT een Veilig Internet Bootcamp. Het programma start
om 14.30 uur en sluit om 17.40 uur af met een gezellige netwerkborrel onder het genot
van een hapje en drankje.

Schrijf u snel in via: https://www.bit.nl/bootcamp