VPN verbindingen

VPN-diensten

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een VPN (Virtual Private Network) om op een veilige manier netwerken met elkaar te verbinden of een computer met het netwerk te verbinden.

BIT levert VPN-diensten waarmee verschillende verbindingen, al of niet van hetzelfde type, aan elkaar gekoppeld worden, zodat ze als het ware één LAN vormen. Hiermee wordt apparatuur die op verschillende locaties is opgesteld, op Layer 3 (IP) aan elkaar gekoppeld. Uw intranet-, internet-, applicatie-, storage- en voiceverkeer wordt afgehandeld alsof het lokaal verkeer betreft. Voor bepaalde applicaties, die niet functioneren als zij over het publieke internet worden gerouteerd, is dit de beste oplossing. Het vereenvoudigt bovendien de firewallconfiguratie. In overleg met u wordt bepaald welk type VPN het meest geschikt voor u is.

Vraag een offerte aan


OpenVPN

OpenVPN is een opensource-oplossing om veilige verbindingen op te zetten tussen diverse apparaten. Een zeer goede beveiliging omdat de code openbaar is waardoor kwetsbaarheden snel kunnen worden opgespoord en verholpen. Doordat OpenVPN gebruikmaakt van OpenSSL zijn verbindingen beveiligd door een sterke encryptie. In sommige gevallen wordt OpenVPN niet ondersteund en is een IPSEC VPN een goed alternatief.

IPSEC VPN

Bij een IPSEC VPN-oplossing wordt al het verkeer tussen de verschillende eindpunten van de tunnel(s) geauthenticeerd én versleuteld. Het koppelen van de verschillende verbindingen gebeurt met apparatuur op de locaties van de verbindingen. Hiervoor is vaak specifieke apparatuur nodig. BIT levert en configureert deze apparatuur. 

Omdat een IPSEC VPN opgebouwd wordt op de apparatuur op de locaties én alle verkeer versleuteld wordt, kan zo'n VPN ook opgezet worden naar verbindingen die niet door BIT geleverd worden.

 

Wilt u meer weten?

Of wilt u een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.