Klantcase: Solimas

Solimas: “De culturele fit is minstens zo belangrijk als de techniek”


SolimasAls IT-dienstverlener voor het MKB weet Solimas (voorheen dotXS) precies waar je een datacenter technisch op dient te beoordelen. Dat het bedrijf al sinds de oprichting een tevreden klant is bij BIT, heeft echter veel meer te maken met vertrouwen en ethiek dan met techniek. Solimas vindt transparantie heel belangrijk. Openheid, voor elkaar door het vuur gaan, elkaar helpen op de momenten dat het nodig is. 14 jaar geleden heeft het bedrijf een contract met onderliggende SLA getekend. Die SLA is sindsdien nooit meer uit de la getrokken, want BIT staat klaar als het nodig is.


Technische partner met juiste culturele fit

Solimas bedient twee typen klanten: kleinere MKB’ers die de volledige IT aan hen uitbesteden en grotere organisaties met een eigen IT-afdeling die bepaalde diensten willen uitbesteden en/of ondersteuning bij projecten zoeken. Waar het kleinere MKB al grotendeels gebruikmaakt van applicaties uit de cloud, zitten de grotere bedrijven vaak midden in de transitie naar een hybride cloudomgeving. Solimas begeleidt haar klanten in dit traject van A tot Z.

Solimas is gevestigd in Ede, bij BIT om de hoek. De contactpersonen bij Solimas en BIT kenden elkaar vanuit vorige werkomgevingen. Solimas wist zodoende dat BIT op veel vlakken hetzelfde denkt. De technische visie van beide bedrijven op datacenter dienstverlening komt overeen. Solimas heeft BIT derhalve nog nooit op keuzes kunnen betrappen waar zij niet achter staan. Minstens zo belangrijk vindt Solimas de culturele fit. Want als de techniek ondanks alle maatregelen die je neemt onverhoopt een keer niet doet wat je verwacht, dan komt het aan op mensen die de problemen oplossen. Juist in die menselijke kant blinkt BIT uit, zo oordeelt Solimas.


Minstens zo belangrijk vindt Solimas de culturele fit. Want als de techniek ondanks alle maatregelen die je neemt onverhoopt een keer niet doet wat je verwacht, dan komt het aan op mensen die de problemen oplossen. Juist in die menselijke kant blinkt BIT uit.

 

ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging

Als het gaat om de techniek zijn security-certificeringen en uptime-garanties belangrijk voor Solimas. De grotere klanten vragen immers om ketengaranties. Solimas moet kunnen laten zien dat de partners waar zij mee samenwerken ISO-gecertificeerd zijn op het gebied van informatiebeveiliging (ISO 27001). Ook moeten ze kunnen aantonen wat het datacenter doet om de beschikbaarheid te waarborgen. Dit soort zaken is uiteraard contractueel vastgelegd. Al vindt Solimas de letter van dat contract niet zo belangrijk, het gaat om de geest van het contract. BIT komt altijd alle afspraken na en overtreft vaak zelfs de verwachtingen.

Duurzaam datacenter

Duurzaamheid zit in de genen van Solimas. Klanten vragen daar ook steeds nadrukkelijker om. Het is nu extra belangrijk dat wordt samengewerkt met een duurzaam datacenter. Voor Solimas is het daarom fijn dat BIT duurzaamheid ook hoog in het vaandel heeft staan. BIT kijkt niet alleen heel kritisch naar hoe het energieverbruik kan worden gereduceerd en waar de stroom vandaan komt. BIT kiest ook altijd voor hoge kwaliteit componenten die lang meegaan, zodat de apparatuur niet om de haverklap hoeft te worden vernieuwd. Dat sluit helemaal aan bij wat Solimas belangrijk vindt.


BIT kijkt niet alleen heel kritisch naar hoe het energieverbruik kan worden gereduceerd en waar de stroom vandaan komt. BIT kiest ook altijd voor hoge kwaliteit componenten die lang meegaan, zodat de apparatuur niet om de haverklap hoeft te worden vernieuwd.

 

Kijk verder dan techniek bij keuze colocatiepartner

Als Solimas andere bedrijven die op zoek zijn naar een datacenter voor colocatie één advies mag geven, dan is het wel: kijk verder dan de techniek. Want een colocatiepartner levert hele kritische dienstverlening. Natuurlijk zijn harde knock-out criteria op het gebied van beschikbaarheid en veiligheid belangrijk. Er zijn meerdere datacenters die aan die criteria voldoen. Maar het uiteindelijke succes wordt bepaald door wederzijds vertrouwen. Hoe transparant is het datacenter? Is er een culturele fit? Dit kun je niet uitvragen in een RfQ, hiervoor moet je het gesprek aangaan. Niet alleen met de directie, maar ook met de engineers op de werkvloer. De openheid die BIT op dit vlak hanteert, waardeert Solimas bijzonder.

 

Wilt u meer weten over onze dienstverlening?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie, een rondleiding door onze datacenters of een vrijblijvende offerte.


Rondleiding


Offerte aanvragen