Activatie blussing BIT-1

Activatie blussing BIT-1

08-12-2017 13:23:26
Status: opgelost

Enkele minuten geleden is de blusinstallatie van de colocatieruimte in BIT-1 geactiveerd. Vermoedelijk zijn werkzaamheden in een andere ruimte de aanleiding van deze activatie geweest. Engineers zijn op dit moment aanwezig om de ruimte te controleren. Meer informatie zal aan dit bericht toegevoegd worden zodra dit bekend is.


Update geplaatst om 13.35 uur
De oorzaak van de blussing is in ieder geval geen brand in de serverruimte.


Update geplaatst om 13.38 uur
De temperatuur in de ruimte is tijdelijk met een aantal graden gedaald. Inmiddels is de temperatuur weer op normaal niveau.


Update geplaatst om 14.04 uur
Tijdens de blussing is er een stikstof-argonmengsel onder hoge druk de ruimte in geblazen. Als er vuur geweest zou zijn, zou deze gedoofd zijn door het verlagen van de zuurstof in de ruimte. De stroom- en koelinfrastructuur blijft tijdens een blussing actief en beschikbaar. Tijdens de blussing daalt de temperatuur kortstondig in de ruimte en zorgt de verhoogde luchtdruk voor trillingen. Deze gevolgen hebben in de regel geen invloed op apparatuur. Mocht u desalniettemin problemen met uw apparatuur neem dan direct contact met ons op.


Update geplaatst om 14.19 uur
De leverancier van de blusmiddelen is onderweg om de gasflessen op te halen en opnieuw te vullen. In de tussenliggende periode blijft het branddetectiesysteem actief en zullen medewerkers op locatie aanwezig blijven. In het onwaarschijnlijke geval dat er brand uit zou breken in deze periode, zal de brand door BIT-medewerkers met de hand geblust worden. Deze storing blijft open totdat de blusinstallatie weer volledig in gebruik is.

Update geplaatst om 23.42 uur
De flessen met blusgas zijn gevuld en weer aangesloten. De blusinstallatie is weer volledig in gebruik.

Heeft u vragen over dit incident, neem dan contact op met de afdeling Customer Care via +31 (0)318 648 688 of via support@bit.nl.