Colocatie | Flexibiliteit in stroom

Colocatie | Flexibiliteit in stroom

19-08-2019 17:30:32

datacenter-engineer-1.jpg

De beschikbaarheid van de IT-omgeving is één van de belangrijkste redenen om IT-apparatuur in een datacenter te plaatsen en dat begint met een goede stroomvoorziening. Wanneer klanten bij ons komen voor het onderbrengen van hun IT-apparatuur dan inventariseren we goed wat voor machines de klant wil aansluiten, wat voor een rackindeling ze voor ogen hebben en wat voor aansluitingen er nodig zijn. Bij het plaatsen van apparatuur is het niet altijd meteen plug-and-play maar moeten er in sommige gevallen nog aanpassingen gedaan worden. Er zijn diverse opties mogelijk ten aanzien van de stroomconfiguraties. Of het nu gaat om custom made powerbars, krachtstroom of tot 96A stroom in één rack.

Stroom op maat

Het merendeel van onze klanten komt prima uit met een standaard powerbar. Toch zijn er situaties waarvoor maatwerk vereist is. Er kunnen bijvoorbeeld verschillende soorten stekkers aan de apparatuur zitten waarvoor een speciale aansluiting nodig is of wanneer ze geen verticale maar horizontale powerbars willen omdat dit in combinatie met hun apparatuur beter uitkomt. Wij kunnen hiervoor powerbars op maat leveren.

Stroomvoorziening tot 96A in een rack

In onze racks bieden we standaard 32A aan, maar ook dit is aan te passen aan de behoefte van de klant. Bijvoorbeeld krachtstroom, twee fases van 16A of zelfs drie fases van 32A (dus 96A in één rack). Een rack wordt geleverd inclusief redundante stroom- en noodstroomvoorzieningen plus het gebruik van al het benodigde aansluitmateriaal, zoals patchkabels, netsnoeren en kooimoeren.

Onlangs kregen we van een klant de opmerking dat hij zo blij was dat hij zijn apparatuur bij ons kon plaatsen. Bij zijn vorige datacenter moest hij oppassen dat hij de boel niet zou overbelasten. Nu kunnen ze via onze klantenportal zelf hun stroomverbruik zien. Ook monitoren wij 24x7 het stroomverbruik en waarschuwen wij wanneer hun verbruik het maximum nadert.

ATS voor IT-apparatuur met één voeding

Bij IT-apparatuur met één voeding kan er een ATS (Automatic Transfer Switch) geplaatst worden, waardoor bij uitval van een stroombron, ook deze apparatuur operationeel blijft. De ATS schakelt automatisch over zonder dat je daar wat van merkt en blijft alles gewoon doordraaien. De meeste apparatuur is tegenwoordig voorzien van een dubbele voeding. Hierdoor is een ATS eigenlijk overbodig en wordt deze bij de inrichting van een rack vaak weggelaten. Voor klanten die nog wel apparatuur hebben met één voeding kunnen wij een ATS in hun rack plaatsen.

Wilt u meer weten over onze stroomvoorziening?

Of over de mogelijkheden met betrekking tot colocatie bij BIT? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende rondleiding via sales@bit.nl of 0318 648 688.Door: Timo Gerritsen