- 01-08-24BIT geeft kaarten weg voor F1 in Zandvoort
- 24-04-24Status.bit.nl in nieuw jasje!
- 12-04-24Nieuw bij BIT: GPU hosting
- 25-03-24BIT breidt netwerkconnectiviteit uit met aansluiting op NL-ix^2
- 13-03-24No More Leaks: Samenwerken tegen cybercriminaliteit
- 03-03-24Geen verandering twee jaar na invoering sancties tegen Russische media: FOIC roept (wederom) op tot einde van ondemocratische censuur
- 29-01-24Onzichtbare upgrades
- 16-01-24BIT's Wido Potters wint Felipe Rodriquez Award voor inzet voor privacy
- 10-01-24BIT en partners zetten de koers voor een gedecentraliseerde Europese cloud met ECOFED-project
- 02-01-24Onze eigen stroom inkopen: de resultaten van 2023
Een beetje van mezelf, en een beetje meer van BIT
Duurzaamheid in de spotlight
Duurzaamheid is de trend van dit moment, en da's niet zo gek gezien de uitdagingen waar onze wereld voor staat. Nu, ik werk voor BIT - een bedrijf dat duurzaamheid serieus neemt. We hebben serieuze stappen gezet richting duurzaamheid. Denk maar aan het bouwen van een solar carport eerder dit jaar, onze aggregaten (een noodzakelijk kwaad voor een datacenter) die draaien op GTL (Gas-to-Liquid), en het slim benutten van restwarmte om ons conferentiecentrum BIT-MeetMe te verwarmen. Kortom, duurzaamheid is een kwestie die we serieus nemen. In lijn met deze toewijding biedt BIT haar medewerkers de mogelijkheid om een renteloze duurzaamheidslening af te sluiten. Het idee om geld van je werkgever te lenen klinkt misschien ongebruikelijk, maar dat kan dus prima.
Grootgrondbezitter worden
Maart 2023 bracht een keerpunt in mijn leven. Dat was het moment waarop mijn partner en ik ons eerste eigen huis kochten. En zoals dat vaker gaat als je een huis koopt, was het geld daarna grotendeels op. Maar duurzaamheid stond hoog op onze prioriteitenlijst. We hadden al eerder gesproken over het verduurzamen van ons huis en waren tot de conclusie gekomen dat zonnepanelen de ideale eerste stap zouden zijn. Zonnepanelen zijn tenslotte een soort van instapmodel duurzaamheid: betaalbaar, met een snelle terugverdientijd en relatief eenvoudig te regelen. Dus begonnen we met offertes aanvragen, vergelijken en uiteindelijk een keuze maken. Echter, er was nog een obstakel: de financiën.
BIT's duurzaamheidslening in actie
In augustus 2023 kwam de duurzaamheidslening van BIT om de hoek kijken. Deze lening biedt medewerkers de mogelijkheid om hun huis of transportmiddelen te verduurzamen, met opties zoals zonnepanelen, warmtepompen, isolatie, maar ook elektrische voertuigen of een nieuwe fiets. Het aanvraagproces verliep vlot: je stuurt de offerte door, er volgen een paar e-mails, je stuurt de factuur op, en voilà, de duurzaamheidslening staat op je rekening. Dankzij deze lening kunnen we nu trots zeggen dat we onze eigen duurzame energiebron op het dak hebben, een doel waar we anders nog lang voor hadden moeten sparen.
Terugbetalen zonder gedoe
Nu rest me natuurlijk de verantwoordelijkheid om de lening terug te betalen, maar ook dat proces is eenvoudig en transparant. De lening heeft een looptijd van 5 jaar, en de maandelijkse aflossingen worden simpelweg van mijn loon ingehouden. Geen zorgen dus.
Duurzaamheid bij BIT
Ik ben niet de enige die gebruikmaakt van deze geweldige kans. Bijna 20% van het personeel bij BIT heeft gebruik gemaakt van de duurzaamheidslening, wat best indrukwekkend is. Het getuigt van de toewijding van BIT aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Zo laten we ook zien dat duurzaamheid voor ons niet alleen een hip woord is, maar een doel dat we in daden omzetten, zowel binnen als buiten het bedrijf.
Het goede voorbeeld geven
Eerlijk, ik vind dat andere bedrijven een voorbeeld aan ons moeten nemen. Door niet alleen bij te dragen aan een duurzamere wereld, maar ook het leven van hun werknemers te verbeteren, kunnen ze de sfeer op kantoor en de algehele werkcultuur positief beïnvloeden - en ik spreek uit persoonlijke ervaring.
Geschreven door Els de Jong