Verbeter de wereld, begin met een carport

Verbeter de wereld, begin met een carport

17-05-2023 15:15:11

2023.05.17-Carports-Start-Website.jpg

We zijn enthousiast over ons nieuwste project! Een solar carport op de parkeerplaats van BIT-MeetMe. De lantaarnpalen op de parkeerplaats zijn vandaag weggehaald, in de plaats daarvan krijgt de solar carport ingebouwde LED-verlichting.

We hebben nu al vier laadplekken voor EV's, en daar komen er met dit nieuwe project nog vier bij. Met dit project hopen we niet alleen de planeet een beetje te helpen, maar wekken we ook een deel van onze stroom zelf op.

De carport zelf wordt in slechts twee weken gebouwd, daarna moeten we zelf de elektrische installatie nog regelen en het straatwerk herstellen.

Wat stroom betreft, er komen ongeveer 400 zonnepanelen op de carport. Deze panelen zijn iets groter dan de 'standaard', en qua oppervlak vergelijkbaar met 500 standaard panelen. Door het V-vormige dakontwerp, dat oost en west omvat, kunnen we de opbrengst van energie over een groter deel van de dag uitsmeren.

We verwachten dat de solar carport jaarlijks ongeveer 180.000 kWh aan groene energie zal opwekken. Dit is gelijk aan het energieverbruik van 75 à 100 huishoudens en vertegenwoordigt ongeveer 1,5% van het totale stroomverbruik van BIT. Het is belangrijk om op te merken dat we alle opgewekte stroom zelf zullen gebruiken en geen energie zullen terugleveren aan het net.

Wat dit project nog meer opmerkelijk maakt, is dat het volledig zonder subsidie is gerealiseerd. Bij BIT geloven we in duurzaamheid als een langetermijnstrategie, en we hebben geïnvesteerd in dit project om onze ecologische voetafdruk te verminderen en een voorbeeld te zijn voor anderen.

We zijn ervan overtuigd dat kleine stappen zoals deze een grote impact kunnen hebben en anderen kunnen inspireren om ook duurzame initiatieven te nemen en samen te werken aan een schonere en groenere toekomst. Op vrijdag 7 juli staat de grand opening van de carport op de planning.

Verbeter de wereld, begin met een carport!