IPv6 voor de root nameservers

IPv6 voor de root nameservers

04-01-2008 10:54:38

Op 4 februari van dit jaar zal IANA een aantal root-nameservers gaan voorzien van een IPv6-adres. Het gevolg hiervan is dat vanaf dat moment het mogelijk is dat 2 machines op het internet (in theorie) zonder afhankelijkheid van IPv4 infrastructuur elkaar kunnen bereiken.

Op de techsite ArsTechnica staat een artikel van Iljitch van Beijnum (auteur van het boek “Running IPv6“) waarin hij uitlegt hoe dit alles in zijn werk gaat. Leuk is dat hij in zijn artikel als voorbeeld BIT gebruikt! Ook op techworld.nl is inmiddels een artikel hierover te vinden. In dit artikel geeft Alex Bik, onze technisch directeur, commentaar op deze ontwikkelingen.

BIT levert al sinds jaren diverse diensten via IPv6: het gehele nieuwe (en ook al het oude) mailplatform (de inkomende en uitgaande mailservers, POP- en IMAP-servers en webmail) is via IPv6 bereikbaar, net als alle websites op het shared UNIX en shared Windows platform. Ook bij colocation en managed servers kun je gebruikmaken van IPv6. Op een aantal toegangsdiensten kunnen wij ook IPv6 aanbieden, zoals: economy DSL, Extended Ethernet en glasvezelaansluitingen.

Wil je meer weten?

Mocht je geïnteresseerd zijn in het gebruik van IPv6 op een van uw BIT-diensten, dan kun je uiteraard contact opnemen met ons via sales@bit.nl of 0318 648 688.