Het belang van een carrier neutral datacenter

Het belang van een carrier neutral datacenter

11-10-2018 09:25:15

U bent op zoek naar een stabiele locatie voor uw IT-omgeving. U heeft zich verdiept in de stroomvoorziening, koeling en beveiliging. Alles is van a tot z dubbel uitgevoerd. U wilt immers de beschikbaarheid van uw IT-omgeving verhogen en downtime tot een minimum beperken. Toch is het goed om naast een optimaal ingerichte infrastructuur ook na te denken over uw internetverbinding. Is deze eveneens redundant uitgevoerd? Als u afhankelijk bent van één netwerkprovider loopt u alsnog het risico op downtime. Een datacenter waarbij u keuze heeft uit meerdere aanbieders (carrier neutral) is dan een absolute must.

Wereldwijde verbindingen

In onze datacenters bieden we diverse mogelijkheden voor internetverbindingen en verbindingen naar andere datacenters. Buiten ons eigen netwerk zijn er ook volop andere netwerken beschikbaar. Zo kunnen wij bijvoorbeeld snel en tegen zeer lage kosten directe koppelingen tussen bestaande verbindingen van uw kantoor en de datacenters van BIT realiseren. Omdat het netwerk van vrijwel elke grote netwerkoperator zich uitstrekt tot in de datacenters van BIT, zijn de mogelijkheden op het gebied van verbindingen en koppelingen eindeloos. Via een groot aantal internationale carriers zijn onze datacenters voor de hele wereld bereikbaar en bereiken wij vanuit onze datacenters de hele wereld.

Een netwerkprovider die bij u past

Door het grote aanbod aan carriers kunt u gemakkelijk en snel van netwerkprovider veranderen wanneer dit nodig is. Een constructie met keuze uit meerdere carriers zorgt tevens voor redundantie en flexibiliteit. Zijn er bijvoorbeeld al contracten met netwerkproviders, dan kunnen deze behouden worden. Wilt u juist wel wisselen van provider dan hoeft er niet fysiek verhuisd te worden. Een ander groot voordeel van meerdere aanbieders is dat dit ook kosteneffectief is. Onze klanten zijn niet afhankelijk van één leverancier en kunnen voor elke ICT-dienst op zoek gaan naar de beste prijs-/kwaliteitsverhouding.

Redundante verbindingen

Toegang tot meerdere netwerkproviders geeft als voordeel dat er ook meer redundantie gecreëerd kan worden. Is er een storing bij de ene netwerkprovider, dan loopt uw verkeer via de internetverbinding van de andere provider en blijven uw servers en diensten online.

De voordelen:

  • Keuzevrijheid: U kiest zelf de carrier die bij u past.

  • Kostenefficiënt: Doordat er meerdere carriers hun diensten aanbieden.

  • Risicospreiding: Door diensten van meerdere aanbieders af te nemen bent u niet afhankelijk van één partij.

  • Flexibiliteit: Niet nodig om naar een ander datacenter te verhuizen wanneer er van carrier gewisseld wordt.
Bekijk hier een overzicht van al onze carriersWilt u meer weten over de bij ons beschikbare netwerken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op: 0318 648 688 of sales@bit.nl