Koud!!

Koud!!

01-12-2008 11:06:51



Zoals sommige klanten al hebben opgemerkt daalt de temperatuur in hun apparatuur behoorlijk de afgelopen week. Niet dat ze het een probleem vinden, integendeel. Maar waarom daalt de temperatuur in het datacenter zo hard? Sommige klanten zien een daling van 10 graden in hun apparatuur. Vorige week donderdag is de firma Minkels begonnen met het monteren van zogenaamde Closed Cold Corridors. Hierbij wordt er een dak en deuren geplaatst over het koude paden in het datacenter. Hierdoor gaat er geen koude lucht verloren in de open ruimte, maar wordt deze door de servers gedwongen. Dit resulteert in effectievere, passieve, koeling van apparatuur.



Alle koude gangen zullen worden afgesloten met deze corridors waardoor er andere luchtverplaatsing is. De temperatuur van de koelinstallatie is niet anders, de luchtstroom is alleen meer op de apparatuur geconcentreerd.

Hoe beter de racks afgesloten zijn, hoe beter de koeling van de apparatuur in de racks. De klant kan blindpanelen plaatsen om de vrije plaatsen in het rack op te vullen. De twee foto’s tonen rijen racks met Closed Cold Corridors. De verwachting is dat deze week alle rijen in BIT-2 voorzien zijn van Closed Cold Corridors.