Oude hardware

Oude hardware

17-02-2009 11:08:01

In de afgelopen paar weken zijn we druk bezig geweest met een grote hoeveelheid oude hardware uitfaseren.

Zo zijn er op 4 februari twee nieuwe webhostingplatforms in gebruik genomen: het oude, uit 11 servers bestaande UNIX hostingplatform is vervangen door 5 Linux servers. Het oude Windows hostingplatform van 7 servers is vervangen door 5 nieuwe servers.

Beide nieuwe platforms draaien nu op nieuwe Sun servers en maken gebruik van onze redundante Netapp storage. De servers zijn verspreid over de datacenters BIT-1 en BIT-2A en er wordt gebruik gemaakt van onze F5 loadbalancers om belasting op de servers te spreiden en een hoge redundantiegraad te behalen.

Ook zijn recent de routers/firewalls voor de BIT UMTS dienst vervangen. Het routeren en firewallen van deze dienst wordt vanaf nu gedaan door onze redundante set Juniper Netscreen firewalls.

Tot slot hebben we ook een nieuwe newsserver (news.bit.nl) in gebruik genomen, die ook over IPv6 te gebruiken is. Gevolg hiervan is dat de oude storage niet meer nodig is.

Het resultaat van al deze wijzigingen is een grote stapel oude hardware (+/- 20 servers en een storage), zoals hiernaast te zien is. Deze ruim 2 meter hoge stapel aan hardware is vervangen door een tiental Sun servers die aanzienlijk minder stroom verbruiken.

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.