Hacker lifeline. In case of panic, reconnect.

Hacker lifeline. In case of panic, reconnect.

28-06-2013 11:47:08

Vorige week schreven wij een prijsvraag uit waarmee een ticket voor OHM2013 kon worden gewonnen. De winnaar van het toegangsbewijs maken wij hier bekend. Wij zijn blij met de vele reacties die we hebben gehad. Wij hebben gevraagd welke tekst wij over vier jaar op de UTP bekabeling voor de opvolger van het hackersevent OHM2013 moeten printen.

Er zaten heel veel sterke teksten tussen en natuurlijk ook wat minder sterke inzendingen, inzendingen die op elkaar leken en inzendingen die we niet begrepen.  De meerderheid van de inzendingen refereerden aan het NSA/PRISM schandaal van de afgelopen weken. Erg actueel, maar hopelijk over vier jaar minder relevant.

  • Warning! This cable is not tap proof! Check eff.org for more information.
  • NSA: Strip here for a tap —>(                      )<—
  • Insert/Connect Wireshark here ____/|___

Een aantal ideeën die praktisch minder goed uitvoerbaar zijn zoals het printen van het getal PI, de wiskundige constante ‘e’ en de documenten van Cablegate, allemaal over de volle lengte van het UTP. Ook toonden een aantal van de inzenders hun historische kennis over het internet. Herken je ze allemaal?

  • I think cable is a pretty cool guy. Eh ships internets and doesn’t afraid of anything
  • rated for over 10000memes/second
  • All your bits are belong to us

We hebben lang getwijfeld over de tekst “<– upload direction | Cable sponsored bij BIT | download
 direction –>” maar uiteindelijk is toch de tekst van Daniel Attevelt gekozen:

Hacker lifeline. In case of panic, reconnect.

Gefeliciteerd Daniel! Hierbij alvast een voorproefje van wat OHM2013 voor ons in petto heeft.

Prijswinnaar Daniel heeft ons laten weten dat hij vooral ‘komt voor ontmoetingen met andere hackers/makers, het uitwisselen van ideeën, de demo van de Home Brew CNC van Andy Payne en de lezingen “Telling stories that the Dutch government fights to keep secret” door Brenno de Winter, “Implantable brain computer interfaces” door Martin Bleichner en “3D printing and Metal Casting” door Calum Douglas.’

Als je nog geen kaartje voor OHM2013 gekocht hebt, wees er snel bij want ik heb gehoord dat al meer dan 95% van de tickets verkocht zijn. Hopelijk zien we je dan op OHM2013, waarschijnlijk kan je ons vinden op veld N4 bij de grote (BIT-)blauwe touringcar, kom gerust langs voor een biertje!