BIT verlaagt de energieprijs voor klanten

BIT verlaagt de energieprijs voor klanten

18-12-2007 14:54:51

Zakelijke Internet service provider BIT verlaagt de prijzen voor stroom voor al zijn colocatie klanten. Per 1 januari 2010 heeft BIT een 3-jarig contract afgesloten met een nieuwe energieleverancier. Hierdoor zijn de kosten voor stroom met bijna 25 procent afgenomen. Alle colocatie klanten profiteren van dit voordeel en betalen daarom nog maar 10,1 c/kWh in plaats van de 13,5 c/kWh. BIT is hiermee een van de goedkoopste datacenters van Nederland. Uiteraard werkt BIT alleen met groene stroom.

De één op één doorberekening van het kostenvoordeel is voor BIT een volgende stap in het transparant maken en houden van haar dienstverlening. BIT voorzag elke rack al van een eigen kilowattuurmeter. Hierdoor betaalt elke klant alleen voor zijn eigen stroomafname. Het hypermoderne datacenter van BIT heeft voldoende ruimte voor nieuwe en bestaande klanten en beschikt ook over voldoende stroom. Iets dat in de Randstad niet vanzelfsprekend is.

Alex Bik, Technisch Directeur bij BIT: "Klanten reageren uiteraard positief op het nieuws. Er zijn er zelfs die naar aanleiding van de prijsverlaging apparatuur vanuit datacenters in Amsterdam naar BIT verhuizen. Niet zo verwonderlijk als je weet dat sommige datacenters prijzen rekenen die drie keer zo hoog zijn als die van ons."

Door de uitbreiding van de BIT-datacenters is het stroomverbruik verder toegenomen. Hierdoor is het voor BIT niet meer mogelijk om gebruik te maken van de standaard infrastructuur van de netbeheerder. BIT krijgt daarom een aparte aansluiting van 10kV. Om deze aansluiting mogelijk te maken moet BIT over bijna een kilometer graafwerkzaamheden uitvoeren om de afstand naar een onderstation te overbruggen.