Datacenters BIT direct verbonden met Duitse Internet Exchange

Datacenters BIT direct verbonden met Duitse Internet Exchange

07-06-2010 14:40:05

Internet service provider BIT heeft, in het streven naar onafhankelijkheid van de Randstad, een contract gesloten met de internationale internetcarrier VTL W@venet. VTL levert een directe verbinding van de BIT-datacenters in Ede naar de Duitse Internet Exchange (DE-CIX) in Frankfurt. Bij ernstige calamiteiten in Amsterdam is BIT hierdoor in staat klanten te blijven voorzien van internetverbinding.

BIT had voorheen al een verbinding met DE-CIX, maar dan via Amsterdam. Bij eventuele problemen in Amsterdam was BIT de verbinding met de DE-CIX ook kwijt. Met een 10G wavelength op het DWDM-netwerk van VTL W@venet zijn de datacenters nu direct verbonden met DE-CIX. Ook levert VTL W@venet BIT een wavelength naar London Internet Exchange (LINX), eveneens buiten Amsterdam om.

Daarnaast heeft VTL heeft besloten in het nieuwe datacenter van BIT (BIT-2B) een PoP te bouwen, zodat VTL zijn diensten kan aanbieden aan klanten in één van de BIT datacenters. Naast de wavelengths heeft BIT een contract afgesloten Global Crossing en Tinet om in Frankfurt en Londen transitverkeer af te nemen. Ook hierbij geldt dat wanneer zich in de Randstad ernstige problemen voordoen het internet voor BIT-klanten volledig bereikbaar blijft.

Alex Bik, Technisch Directeur bij BIT: "De directe verbinding naar Frankfurt is de laatste stap in ons streven om ons netwerk volledig onafhankelijk te maken van de regio Amsterdam. Als daar nu iets gebeurt, blijft ons netwerk gewoon overeind. Hiermee verhogen we de beschikbaarheid van onze diensten."