Spoedonderhoud Ceph storage cluster (verlengd)

Spoedonderhoud Ceph storage cluster (verlengd)

17-01-2020 17:00:00 - 21-01-2020 07:00:00

Urgentie: Spoed
Getroffen diensten:
- Virtuele machines
- Shared storage
- Shared hosting
- MSSQL instances
Verwachte impact:
- Meerdere keren kortstondige hinder in de prestaties van storage
Klantactie vereist: Nee
Referentienummer: 166590

Samenvatting:

Door een recente wijziging aan ons storage platform hebben wij geconstateerd dat het platform sindsdien niet meer optimaal presteert. Om meer inzicht te verkrijgen is het nodig dat wij een aantal wijzigingen maken.

Details:

Tijdens het onderhoud van 19-12-2019 aan ons storage platform, hebben wij meta-data verplaatst van SSD drives naar snellere NVMe drives. Wij hebben daarvoor in onze configuratie een aantal wijzigingen gemaakt en sindsdien hebben wij geconstateerd dat het platform niet meer optimaal presteert. Wij zullen tijdens dit nieuwe onderhoud een aantal wijzigingen maken die er voor zorgen dat wij meer inzicht krijgen in de problematiek rondom deze sub-optimale prestaties. Wellicht zorgen deze wijzigingen ook direct voor de oplossing van het probleem. Doordat wij ervoor waken dat de impact van deze wijzigingen zo laag mogelijk blijft is de duur van het onderhoud waarschijnlijk niet kort te houden. Wij voorzien tijdens dit onderhoud geen problemen met redundantie. Wel kan het zijn dat de prestaties van het storage platform kortstondig minder goed zullen zijn. Wij houden dit dan ook scherp in de gaten en zullen daar waar mogelijk ingrijpen om de overlast voor klanten zo veel mogelijk te beperken.
Update geplaatst op 20-01-2020, 09.11
In navolging op deze wijziging wordt er veel data verplaatst. Doordat het verplaatsen van de data nog niet gereed is zijn wij genoodzaakt het onderhoud te verlengen. Om de impact op de prestaties zo laag mogelijk te houden is besloten het verplaatsen van de data te stoppen en vanaf 19.00 het verplaatsen weer door te zetten.