Spoedonderhoud dieselaggregaat BIT-1

Spoedonderhoud dieselaggregaat BIT-1

06-07-2021 15:00:00 - 06-07-2021 23:45:00

Urgentie: Spoed
Getroffen diensten:
- colocatie BIT-1
Verwachte impact:
- geen noodstroomvoorziening voor max. 2 uur
Klantactie vereist: Nee
Referentienummer: 175166

Samenvatting:

Het dieselaggregaat in BIT-1 wordt vervangen waardoor er tijdens de wisseling geen noodstroom door het aggregaat opgewekt kan worden.

Details:

Tijdens de maandelijkse test van de noodstroomvoorziening op BIT-1 is vanochtend geconstateerd dat het dieselaggregaat niet optimaal functioneert. Het aggregaat wordt daarom per direct vervangen. Tijdens het wisselen van het aggregaat kan er op BIT-1 geen stroom opgewekt worden via het dieselaggregaat. De UPS-en in BIT-1 blijven beschikbaar om kortstondige stroomuitval van de reguliere aansluiting op te vangen. In het onwaarschijnlijke geval dat de netspanning langdurig wegvalt in de periode dat er gewisseld wordt, zou dat leiden tot onderbreking van de stroomvoorziening in BIT-1.
Het nieuwe aggregaat is onderweg en er zal direct na aankomst aangevangen worden met de wissel. Tussen 15.00 uur en 20.00 uur zal er voor de duur van maximaal twee uur geen noodstroomaggregaat beschikbaar zijn.
Update geplaatst om 20.00 uur
Er zijn complicaties bij het in productie nemen van het vervangende aggregaat. Het onderhoud duurt daardoor langer dan verwacht en het aggregaat is langer dan verwacht niet beschikbaar. Het onderhoudsvenster wordt daarom tot 23.00 uur verlengd.
Update geplaatst om 23.00 uur
Het vervangende aggregaat kan in geval van een stroomonderbreking handmatig worden opgestart en de stroomvoorziening overnemen. Er zijn nog complicaties met enkele automatische sturingen waar engineers nog aan werken.
Update geplaatst om 23.30 uur
De sturing van het aggregaat is werkzaam. De werking is getest en het aggregaat is in bedrijf genomen. Het onderhoud is succesvol afgerond.