Bijna 50 kilometer kabel

Bijna 50 kilometer kabel

10-02-2016 17:15:18

Kabels leggenEén dezer dagen zal onze nieuwe serverruimte, BIT-2D, in gebruik genomen worden. Vele maanden aan voorbereiding zijn hieraan vooraf gegaan. Er is een nieuw, efficiënter koelsysteem ontwikkeld voor deze ruimte, er zijn UPS-en geplaatst, er is een verhoogde vloer ingebouwd, de branddetectiesystemen en brandblussystemen zijn geïnstalleerd en vele andere, kleinere klussen zijn geklaard. Het aanleggen van patches onder de verhoogde vloer was één van die kleinere klussen.

Met een groot aantal collega's, onder leiding van onze datacenterbeheerders, is op een aantal avonden vele kilometers aan bekabeling geplaatst. Voor het koppelen van verschillende racks en voor de levering van (internet) uplinks van een groot aantal carriers, zijn zowel koperpatches als glasvezelpatches gerealiseerd. Een deel van deze patches zijn voorbereid voor koppelingen met andere BIT-serverruimtes. Omdat deze patches nu al gelegd worden, hoeft bij aanvraag van een patch alleen 'the last mile' gelegd te worden. In veel gevallen zal er zelfs alleen maar een patchkabel van 50 centimeter geplaatst hoeven te worden. Dat scheelt in de oplevertijd.

In 25% van de vloeroppervlakte van BIT-2D zijn nu serverracks geplaatst. Voor die racks zijn 1512 UTP-connectors geplaatst en bijna 5,6 kilometer aan koperpatches tussen racks en meetme-racks. Er is 18720 meter aan koperpatches naar andere serverruimtes gelegd en 23520 meter aan glasvezelpatches.