BIT ondervindt geen hinder van stroomstoring Continuon

BIT ondervindt geen hinder van stroomstoring Continuon

12-03-2008 12:30:36

Op zaterdag 1 maart jongstleden deed er zich op het industrieterrein van Ede een stroomstoring voor. Tijdens deze storing is de stroom meerdere keren uit of verminderd betrouwbaar geweest over een periode van ongeveer 30 minuten. In deze periode heeft de
noodstroomvoorziening van beide datacenters van BIT de stroomvoorziening overgenomen en hebben er zich geen problemen voorgedaan.

Dubbele voeding met een dubbele voedende kant

BIT is er van overtuigd dat je er van uit moet gaan dat een primaire levensbehoefte van een datacenter kan falen. De belangrijkste behoefte in deze is natuurlijk stroom. Zonder stroom geen draaiende servers en geen koeling voor deze servers. Vanuit dit oogpunt bieden wij standaard op ieder serverrack in datacenter BIT-2 een dubbele voeding met een dubbele voedende kant. Hiermee is BIT-2 één van de weinige locaties in Nederland die deze voorziening aanbiedt.

Voor de voedende kant is BIT-2 aangesloten op een netspanningsring van de Continuon waarop wij stroom van de firma Essent afnemen. Daarnaast hebben wij als back-up de twee noodstroomaggregaten (nsa’s) in een 2N opstelling. 2N wil zeggen dat BIT 2x de benodigde hoeveelheid (N) aan aggregaten heeft staan. Mocht er dus een aggregaat niet opstarten, dan is dat geen probleem. Het andere aggregaat kan de volledige vraag aan stroom leveren.

Redundant stroomvoorziening

Deze voedende kant voedt de UPS-opstelling (Uninterruptible Power Supply) van BIT-2. Deze opstelling is dan ook weer dubbel uitgevoerd. Als 1 van de 2 opstellingen zou uitvallen of als er onderhoud aan gepleegd zou worden, neemt de 2de opstelling de complete vraag over.

Een serverrack in de serveruimte wordt altijd gevoed door de batterijen van een UPS, de batterijen worden gevoed door de voeding van de UPS. Dit zorgt ervoor dat een UPS altijd spanningsverschillen op kan vangen.

In elk serverrack heeft BIT ook een voorziening getroffen om de de 2 stroomfeeds die BIT aanbiedt vanuit de 2 UPS opstellingen tegelijk te gebruiken. Omdat er veel apparaten zijn die niet aan te sluiten zijn op 2 verschillende stroomfeeds worden deze door een switch gecombineerd. Standaard zal deze switch 1 van beide feeds kiezen om de apparaten in het rack te voeden. Mocht deze onverhoopt uitvallen dan zal deze overschakelen naar de andere feed zonder dat een server daar last van heeft. Op www.bit.nl is meer informatie te vinden over de verschillende stroomconfiguraties die aangeboden worden in racks.

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.