Klantcase Aangetekend Mailen

Klantcase Aangetekend Mailen

21-05-2019 11:18:27

aangetekend-mailen.jpg
Met de software van Aangetekend Mailen is het mogelijk belangrijke documenten efficiënt, veilig en rechtsgeldig digitaal te versturen. Aangetekend Mailen is opgericht in 2011 door Philip Voogt en Wouter van den Brink. Philip Voogt: “We zijn dit bedrijf gestart vanuit de overtuiging dat organisaties steeds meer behoefte gaan krijgen aan het digitaliseren van fysieke postprocessen. De fietstas met enveloppen verdwijnt uit het straatbeeld, wij bieden daarvoor het alternatief. De juiste technische partners zijn hierbij van cruciaal belang.”


Een digitale postbode

“Wij maken het mailverkeer beveiligd en rechtsgeldig conform de EU verordening eIDAS, dus een partner die sterk is op securityvlak is een vereiste”, zegt Voogt. Aangetekend Mailen stelt daarom een aantal eisen aan een technische partner. Allereerst is een ISO 27001-certificering van belang, een ISO-standaard voor informatiebeveiliging. Ook moet poort 25 open staan, de poort die wordt gebruikt voor een SMTP-verbinding (Simple Mail Transfer Protocol). Deze twee aspecten verzekeren dat veilig digitaal documenten verzenden mogelijk is.BIT als technische partner

Ruim een jaar na de oprichting kwam Aangetekend Mailen via een softwareleverancier uit hun netwerk bij BIT terecht. Dit bleek de juiste partner te zijn. Inmiddels levert BIT virtuele servers, onderhoud, monitoring, colocatie, webhosting, domeinen (nationaal en internationaal) en back-up. “BIT reageert adequaat en we hebben korte lijnen”, zegt Voogt. “De aanvraag voor een nieuwe server op het robuuste virtualisatieplatform van BIT wordt bijvoorbeeld binnen enkele minuten opgeleverd. Het onboarden van nieuwe klanten gaat snel; we kunnen snel opschalen, want iedereen weet wat hij moet doen.”

Op dit moment ligt de focus van Aangetekend Mailen op het huidige dienstaanbod. Het bedrijf is al actief in Nederland, België en Ierland. Dit jaar breidt het uit naar een aantal andere Europese landen, waaronder Duitsland.De klik is er

De organisaties sluiten goed op elkaar aan; er is een klik. Walter Jansen, accountmanager bij BIT, over de samenwerking: “We delen onze netwerken om wederzijds de business te laten groeien. Zo denken we bijvoorbeeld mee over passende partners voor de uitbreiding naar Duitsland. Aangetekend Mailen maakt daarnaast af en toe gebruik van BIT-MeetMe voor afspraken met partners en klanten, wat dan te combineren is met een rondleiding in het datacenter door een engineer van BIT. Ook persoonlijk hebben we een klik. We gaan regelmatig met elkaar naar voetbal, zeilen en sloepvaren.” Voogt vult aan: “Naast de techniek, is ook het persoonlijke aspect in een samenwerking van groot belang. Beide zitten bij BIT helemaal goed.”

De oplossingen voor Aangetekend Mailen:

- Back-Up
- Colocatie
- Domeinen
- Managed Hosting
- Monitoring
- Virtuele servers

 

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of rondleiding door onze datacenters.


Rondleiding


Offerte aanvragen